Insidethegames-sivusto kertoo, että taitoluistelija Kamila Valijevan antama dopigtesti on syy siihen, että taitoluistelun joukkuekilpailun palkintojenjakoa on siirretty. Asiasta väännetään nyt kättä lakiteknisesti kulissien takana.

Sivuston mukaan testinäyte on annettu ennen Pekingin olympiakisoja.

Valijeva oli ratkaisevassa roolissa, kun Venäjä voitti olympiakultaa joukkuekilpailussa.

15-vuotiaan Valijevan dopingnäytteestä ei ole tarkempia tietoja. Insidethegames-sivuston mukaan on kuitenkin huhuiltu, että positiivisen testituloksen olisi aiheuttanut viihdekäyttöön tarkoitettu aine – ei suorituskykyä parantava aine.

Nyt väännetään myös siitä, käytettiinkö ainetta mahdollisesti kilpailuissa vai niiden ulkopuolella.

Tilannetta sotkee entisestään se, että WADA (Maailman antidopingtoimisto) ei voi kertoa Valijevan mahdollisesta kärystä, koska hän on alle 16-vuotias, väittää sivusto.