Jon Sallinen kaatui molemmat laskunsa ja karsiutui freeskin halfpipen finaalista. Karsinnan voittoon laski Yhdysvaltojen Aaron Blunck.

Ensimmäisellä laskulla Sallisen viimeisen tempun ponnistus meni ohi, kun suksi lipsahti juuri ennen ponnistusvaihetta ja Sallinen lensi pipen hyllylle kameramiehen päälle. Sallinen satutti solisluutaan ensimmäisessä laskussa, mutta laski kuitenkin vielä toisen raninsa. Toisella laskulla Sallinen pääsi jälleen viimeisen temppuun asti, mutta ponnistus ei onnistunut ja Sallinen kaatui. Toisesta laskustaan Sallinen sai 18,5 pistettä.

– Oon vähän pettynyt itseeni, etten saanut kumpaakaan laskua kunnolla laskettua. Treenit on mennyt joka päivä tosi hyvin. Tämä keli ei pelannut mun pussiin. Ekassa laskussa vikassa tempussa suksi jäi siihen lumeen kiinni, ja siitä lensin sitten kameramiehen päälle. Toivottavasti hän on kunnossa. Toisella laskulla oli samoja ongelmia: tokavika hyppy tuli pohjille alas, enkä ollut ihan valmis menemään vikaan hyppyyn. Ehkä vähän pelästyin sitä ekaa laskua.

Karsinnassa oli mukana 23 laskijaa, joista 12 eteni lauantaina laskettavaan finaaliin.

Lähde: Olympiakomitea