Norjan naisten hiihtomaajoukkue on ollut vaikeuksissa Pekingissä. Therese Johaug on ollut totutun vahva, mutta hänen takanaan on todella hiljaista.

Norja on murheellisessa tilanteessa ennen lauantain naisten viestiä. Maajoukkueen valmentaja Ole Morten Iversen on jopa myöntänyt, että maa on harkinnut ampumahiihtäjä Tiril Eckhoffin nostamista viestijoukkueeseen. Hän kertoi asiasta Nettavisenille.

– Harkitsimme sitä itse asiassa. Minun on rehellisesti myönnettävä, että tämä pasianssi eri matkojen suhteen, etenkin viestijoukkueen osalta, on vaativampaa kuin ajattelimme etukäteen. Ei ole salaisuus, että kaksi kotiin jäänyttä (koronatartunnan vuoksi Anne Kjersti Kalvå ja Heidi Weng) olisivat olleet puolet viestijoukkueestamme. Palapeli on saatava nyt takaisin kuntoon, kommentoi Iversen lehdelle.

Norjan hiihtomaajoukkueen päällikkö Espen Bjervig vahvisti Nettavisenille, että he ovat puhuneet sisäisesti asiasta.

Eckhoff, joka kilpailee perjantaina ampumahiihdon naisten pikakilpailussa, kommentoi asiaa medialle keskiviikkona.

– On mieltä lämmittävää, että he ajattelevat meitä ampumahiihtäjiä… Se on kohteliaisuus, viestitti nainen Nettavisenin mukaan.