Puijon Hiihtoseuran Arttu Heikkinen voitti ampumahiihdon nuorten maailmanmestaruuden keskiviikkona Yhdysvaltain Soldier Hollow’ssa.

– Tuntuu erittäin hyvältä ja on aika uskomaton fiilis. Olin laskeskellut, että voitto voisi täällä olla periaatteessa mahdollista, jos tulee täydellinen suoritus ja kaikki onnistuu. Tänään niin pääsi käymään, Heikkinen iloitsi.

Soldier Hollow’ssa kilpaillaan 1700 metrin korkeudessa ja Heikkisen taktiikkana oli aloittaa kilpailu rauhassa.

– Kisa lähti alusta alkaen hyvin liikkeelle. Maltoin riittävän rauhallisesti ja rennosti lähteä hiihtämään, kun ollaan näin korkealla, niin ensimmäinen kierros ei saa olla liian kova, Heikkinen avasi.

– Ammunnassa taktiikkana oli saada mahdollisimman paljon lätkiä alas, ei muuta tavoitetta ollut. Meni ihan hyvin ja oli yksi parhaista ammunnoista, mitä olen koskaan kisoissa tehnyt.

Viimeisen pystypaikan nollat teki Heikkisen erityisen tyytyväiseksi.

– Viimeinen pysty kyllä jännitti. Olin kuullut väliajoista, että taistelen maailmanmestaruudesta. En tiennyt eroja taaksepäin, että miten siinä saa ampua. Sain kuitenkin hyvin taisteltua ja oli lopulta ihan hyvä rytminenkin.

Heikkisen vauhti oli myös ladulla ylivoimaista, sillä hän piti puhtaissa hiihtoajoissa koko joukon kovinta vauhtia. Hän kukisti 12,5 kilometrin matkalla toiseksi nopeinta tahtia pitäneen Engelmannin 15 sekunnilla.

– Hiihto kulki tosi hyvin koko ajan. Ei ole näin helppoa ollut hiihtäminen ikinä. Oli kyllä hyvä kulku.

– Suksi oli kanssa tosi hyvä, siitä kiitokset huollolle.

Heikkisen urakka nuorten MM-kisoissa jatkuu perjantaina pikakilpailulla.

– Lähdetään mitalia jahtaamaan myös muilta matkoilta. Nälkä kasvaa syödessä, ei auta tähän jäädä, Heikkinen päätti.

Muista suomalaisista Eemi Naumanen oli normaalimatkan 14:s ja Turkka Nieminen 35:s.

Lähde: Biathlon.fi