Ylen Urheilustudiossa käytiin viime viikonloppuna kova keskustelu Suomen alppihiihdon tilasta.

Kärkkäistä mielipiteistään tunnettu Kalle Palander antoi palaa ja näki Suomen alppihiihdon epäonnistuneen Pekingissä. Studiossa oli myös Ylen toinen asiantuntija Marcus Sandell, joka oli eri linjoilla esimerkiksi Suomen odotuksista kisojen suhteen.

– Totta kai hän (Marcus) on eri mieltä, kun olet töissä siellä. Minä en ole siellä töissä, Palander täräytti Ylellä.

Sandell taas muistutti Palanderin lähteneen pois Ski Sport Finlandin hallituksesta.

– Olisiko sinulla jotain annettavaa enemmän lajille? Sanoit lähetyksessä, että voisit tehdä espanjalaisesta top 15 -laskijan. Mikset suomalaisesta? Sandell kysyi.

– Niin siellähän olisi Suomen miesten päävalmentajan paikka auki. Ei ole minuun oltu sieltä yhteydessä. Olen ollut pitkään pois näistä hommista. Apuvalmentajaksi minusta voisi olla. Mutta ei minua sinne voi heittää ja olettaa, että urheilijoista tulisi neljässä vuodessa maailman huippuja, Palander vastasi.

Tässä Ylen juttu.