Larry Nassar toimi Yhdysvaltain naisvoimistelijoiden lääkärinä yli kaksi vuosikymmentä, jonka aikana hän hyväksikäytti yli 150 nuorta naista tai tyttöä.

Vuonna 2018 Nassar sai yhteensä 300 vuoden vankeustuomion teoistaan. Maajoukkueen lääkärinä toimimisen lisäksi Nassar ehti uransa aikana työskennellä myös Michiganilaisessa yliopistossa naisvoimistelijoiden ja naisten soutujoukkueen lääkärinä.

Esimerkiksi olympiakultamitalistit Aly Raisman, Simone Biles ja Gabby Douglas ja McKayla Maroney ovat syyttäneet Nassaria seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hyväksikäytetyt urheilijat ja USA:n yleisurheiluliitto sopivat urheilijoille maksettavista 380 miljoonan dollarin eli 336 miljoonan euron korvauksista.

Juristina toimiva Rachael Denhollander on antanut nyt haastattelun BBC:lle. Hänen mielestää tapaus ei ole poikinut paljoakaan muutoksia toimintatapoihin.

– Toivoisin, että tilanne olisi toinen. Keskustelut ovat aluillaan ja se on hyvä asia. Lakimuutoksia tai tuomioita ei ole kuitenkaan nähty. Verbaalinen, psykologinen ja fyysinen hyväksikäyttö jättävät jälkensä lapsiin. Emme ole vielä ymmärtäneet sen trauman vaikutusta.