Entinen ampumahiihtotähti Darja Domratsheva on kommentoinut Instagramissa Ukrainan sotaa ja sen vaikutusta urheilijoihin.

Domratsheva on valkovenäläinen. Monet lajiliitot ovat sulkeneet venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat pois kansainvälisistä kisoista.

– Ukrainan konfliktin vuoksi on vaikeaa ajatella mukavia asioista. Huolehdin ja uskon, että sota päättyy pian ja tulee rauhaa. Valitettavasti on jo katastrofaalisen paljon uhreja. Mikään poliittinen tavoite ei saisi maksaa ihmisten henkiä. Elämällä ei ole rahallista arvoa, ja joiden ihmisten pitäisi muistaa tämä ratkaistakseen konfliktit sivistyneellä tavalla, aloitti nainen.

– Kun puhutaan urheilusta, on tämä mielestäni erittäin epäoikeudenmukaista urheilijoita kohtaan, koska he eivät ole aloittaneet sotia ja he vastustavat sotilaallisia ratkaisuja konflikteihin. He rakastavat urheilua koko sielullaan ja ovat omistaneet elämänsä sille. Monia ihmiskohtaloita tuhotaan sodan aikana, mutta miksi pitää tuhota enemmän syyttömien kohtaloita tässä tilanteessa? On mielestäni naiivia uskoa, että venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden sulkeminen kansainvälisistä kilpailuista ratkaisisi sotilaallisen konfliktin. Mielestäni ne vain lisäävät ihmisten välistä epäsopua.

Domratshevan mielestä urheilun pitäisi yhdistää ei jakaa.

– Haluaisin nähdä rangaistuksia, kilpailukieltoja, kurinpitotoimenpiteitä selkeistä rikkomuksista yksittäisille ihmisille. On surullista kuulla sellaisten urheilijoiden kommentteja, jotka tukevat näitä toimia. Nämä urheilijat kättelivät, taputtivat toisten selkään ja onnittelivat, kun toinen pääsi palkintopallille. He keskustelivat vaikeista hetkistä kisojen aikana, kilpailivat toisiaan vastaan. Nyt he potkivat kollegoitaan selkään ja haluavat heidät pois kisoista. Aloitetaan itsestämme, ehkä sitten maailma ympärillämme tulee paremmaksi.

Naisen vuodatus hämmensi ihmisiä. Julkaisua kommentoineet hämmästelivät, miten Domratsheva voi rinnastaa kilpailuista suljettujen venäläisten urheilijoiden kohtalon ukrainalaisten viattomien siviilien kohtaloon.

– Mitä v**tua oikein luin? tiivisti yksi.