Elokuussa neljättä kertaa järjestettävä Turun Tuomiopäivä -kilpailu on saanut CrossFit-lisenssin ensimmäisenä tapahtumana Suomessa.

Aiemmin toiminnallisen harjoittelun kilpailuna tunnettu Turun Tuomiopäivä voi lisenssin myötä jatkossa toimia kansainvälisten CrossFit-kisojen areenana. Järjestäjät kertovat, että tavoitteena on tehdä Turun Tuomiopäivästä seuraavan kolmen vuoden aikana suurin pohjoismainen CrossFit-tapahtuma.

– Lisenssin saaminen on iso askel koko lajille ja meille! Olemme tehneet paljon töitä tapahtuman eteen, ja olemme ylpeitä ja iloisia siitä, että Turun Tuomiopäivä on kasvanut jatkuvasti tapahtuma-alaa koetelleesta pandemiasta huolimatta. Toivottavasti jo ensi vuonna näemme Turussa pohjoismaisia huippukisaajia Suomen ulkopuolelta, kommentoivat Turun Tuomiopäivän järjestäjät Meri
Kylänpää ja Aino Loponen.

Turun kaupunki on ollut alusta asti tiiviisti mukana vuosittain kasvaneen tapahtuman järjestelyissä, ja turkulaisuus näkyy nimen lisäksi myös turkulaisille keskeisten tapahtumapaikkojen hyödyntämisessä. Tähän mennessä lajeja on kisattu Urheilupuiston lisäksi Samppalinnan maauimalassa, Aurajokirannassa sekä Hirvensalon hiihtokeskuksessa.

– On todella hienoa, että Turun Tuomiopäivä etenee nousujohteisesti seuraavalle tasolle ja pääsee vakiinnuttamaan asemaansa Turun kansainvälisten kärkitapahtumien joukossa. Jälleen kerran tehdään historiaa, kun turkulainen tapahtuma saavuttaa ensimmäisenä Suomessa arvostetun kansainvälisen CrossFit-lisenssin, iloitsee Turun kaupungin tapahtumajohtaja Antti Kirkkola.

CrossFit on kasvattanut suosiotaan harrastajien joukossa tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden ajan. Samalla lajin kilpailutoiminta on kehittynyt. Kansainväliset kilpailut ovat hyvin korkeatasoisia, ja ne houkuttelevat paikalle paljon yleisöä ympäri maailman. Kun kilpailu saa CrossFit-lisenssin, se lisätään lajin viralliseen kalenteriin, josta kuka tahansa harrastaja tai kisaaja ympäri maailmaa voi löytää sen.

Lähde: Turun kaupungin tiedote