Miesten keihäänheiton kansainvälinen eliitti kohtaa Turun Paavo Nurmi Gamesissä 14. kesäkuuta. Kilpailuun ovat tulonsa varmistaneet olympiavoittaja Neeraj Chopra, vuosien 2017 ja 2019 maailmanmestarit Johannes Vetter ja Anderson Peters sekä Tokion olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Julian Weber.

– Luvassa on MM-finaalitason kilpailu. Neuvotteluja käydään yhä monien huippujen kuten olympiavoittaja Thomas Röhlerin ja EM-mitalisti Andreas Hofmannin kanssa. Turkuun haetaan myös Suomen parhaimmistoa Lassi Etelätalon johdolla, kertoo Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

Tokion olympiakesä loi keihäänheittoon kutkuttavat asetelmat heinäkuussa Eugenessa Yhdysvalloissa pidettäviä MM-kisoja ajatellen. Intialainen Neeraj Chopra voitti olympiakultaa. Sen sijaan kesällä 96,29 heittänyt Saksan Johannes Vetter ei saanut tukijalkaa pitämään Tokion olympiastadionin liukkaalla pinnalla ja jäi yhdeksänneksi.

– Chopra ei Tokion olympialaisten jälkeen enää kilpailut, joten Vetterin ja Chopran kuluvan kauden kohtaamisissa on varmasti hieno jännite, Salonen arvioi.

Lähde: Urheiluliitto