Hossein Vafaei selvitti ensimmäisenä iranilaisena tiensä snookerin MM-kisojen pääsarjaan. Hän on tullut tunnetuksi varsin rehellisistä kommenteistaan.

Vafaeilta on nyt tiedusteltu lajilegenda Ronnie O’Sullivanista.

O’Sullivan kuohutti hiljattain, kun hän sanoi, ettei isänä kannustaisi lapsiaan aloittamaan snookerin harrastamista. Esimerkiksi John Higgins tuomitsi miehen sanat.

– Erittäin pahoja sanoja lajimme kannalta, sanoi Vafaei puolestaan Metro-lehdelle.

– Hänen ei tarvitse muistuttaa meitä siitä, että hän on voittanut 20 major-turnausta. Jonkun hänen lähipiiristään pitäisi muistuttaa häntä siitä, että hän on Ronnie O’Sullivan.

Vafaein mielestä O’Sullivanin pitäisi ymmärtää, miksi hän on päässyt asemaansa.

– Rehellisesti sanottuna Ronnie O’Sullivan ei olisi täällä ilman tiimiään, niitä ihmisiä, jotka ovat hänen ympärillään, väitti Vafaei.

– Hän vertaa itseään kaikkiin muihin. Hän vertaa minua muihin. En pidä siitä. Ei meidän tarvitse verrata itseämme toisiin. Hän sanoi ihmisiä köyhiksi. Minä olen rikas, minä olen Ronnie O’Sullivan. En pidä siitä. Minulla on rahaa, iranilaisilla on rahaa, mutta on myös kunnioitettava toisia ihmisinä.

– En halua osallistua tuohon keskusteluun oikeasti. Pidän hänestä paljon ja olen hänen faninsa. Joskus hän vain on epäkunnioittava, hän ei ole hyväksi lajille.

– Mielestäni hänen pitäisi lopettaa, jos nyt olen rehellinen. Hänen pitäisi lopettaa, ja nuori sukupolvi voi tehdä lajista isomman, täräytti Vafaei.