Miesten keihäänheiton kansainvälinen eliitti kohtaa Turun Paavo Nurmi Gamesissä 14. kesäkuuta. Kilpailuun ovat tulonsa varmistaneet olympiavoittaja Neeraj Chopra, vuosien 2017 ja 2019 maailmanmestarit Johannes Vetter ja Anderson Peters sekä Tokion olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Julian Weber.

Turussa Chopran, Vetterin ja muiden keihäänheiton huippunimien mittelölle on loistavat puitteet.

– Viime vuosien tulokset puhuvat omaa kieltään Paavo Nurmen stadionista: Vetter voitti Turussa toissa vuonna heitettyään 91,49. Viime vuoden kilpailussa Marcin Krukowski heitti Puolan ennätyksen 89,55, kertoo Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

Saksalainen Julian Weber oli kuudes Dohan MM-kisoissa 2019 ja teki viime kesänä väkevän paluun välivuoden jälkeen heitettyään parhaimmillaan 87,03. Tokion olympialaisissa pronssi jäi 14 sentin päähän.

Eugenessa maailmanmestaruutta puolustava Grenadan Anderson Peters on jo aloittanut kilpailukauden ja heittänyt 84,26.

Salonen: Aineksia on PNG:n historian kovatasoisimpaan kilpailuun

Paavo Nurmi Games on vakiinnuttanut paikkansa Kansainvälisen yleisurheiluliiton Continental Tour -kilpailusarjan Kultaisessa liigassa. Se näkyy urheilijoiden kiinnostuksessa.

– Turun kilpailulla on hyvä maine. Imua on ja tarjouksia tulee. Aineksia on kovatasoisimpaan kilpailuun, mitä tämän kilpailun historiassa on nähty, mutta töitä täytyy tehdä, sillä kesäkuun alussa kilpailuja on paljon, Salonen sanoo.

Lähde: Urheiluliitto