Useat nuoret aikuiset harrastavat vapaa-ajalla kuntoliikuntaa. Erityisesti kuntosali- ja voimaharjoittelu ovat suosittuja. Sen sijaan vanhin ikäryhmä eli yli 80-vuotiaat harrastavat liikuntaa erittäin vähän. Tulokset selviävät laajasta FinTerveys -väestötutkimuksesta, josta nyt raportoidaan 18 vuotta täyttäneiden tuloksia liikunnasta ja istumisesta.

18–29-vuotiaista miehistä 59 prosenttia ja naisista 44 prosenttia harrastaa vapaa-ajalla kuntoliikuntaa. Kun huomioidaan kaikki ikäryhmät, harrastaa 34 prosenttia miehistä ja 26 prosenttia naisista kuntoliikuntaa. Suosituimpia kuntoliikuntamuotoja ympäri vuoden ovat kävely sekä kuntosali- ja voimaharjoittelu.

Yli 80-vuotiaat harrastavat vähiten liikuntaa. Tästä ikäryhmästä vain 13 prosenttia miehistä ja 9 prosenttia naisista yltää terveysliikuntasuositusten mukaiseen määrään kestävyys- ja lihaskuntoliikuntaa (siis vähintään 2,5 tuntia reipastehoista kestävyysliikuntaa ja 2 kertaa lihaskuntoliikuntaa viikossa). Suosittuja liikuntamuotoja ovat kävely, kodin siivous- ja kunnostusaskareet sekä piha- ja puutarhatyöt.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos