Ragnhild Haga on noussut takaisin Norjan hiihtomaajoukkueeseen. Norjan naisten joukkue menetti suuren tähtensä Therese Johaugin, joka päätti upean uransa.

Norjan TV 2 tiedusteli Hagalta Johaugin merkityksestä.

– Therese opetti minulle ja nuoremmille paljon. Sen, miten paljon voi harjoitella, mutta myös kuinka nopeasti voi hiihtää. En usko, että kaikki kestävät samanlaista harjoittelua kuin hän. Joiden mielestä hän harjoitteli liikaa, kun taas jotkut eivät yrittäneet edes treenata yhtä paljon, latasi Haga.

Haga avasi ajatteluaan enemmän, kun toimittaja tiedusteli, eikö kaikilla ole kykyjä treenata itseään maailman parhaaksi.

– Ei kaikilla. En usko että olisi. Jotkut ruotsalaiset harjoittelevat varmasti paljon, kun taas toisen, kuten sprinttihiihtäjät, harjoittelevat vähemmän ja lujempaa. Therese teki sen omalla tavallaan. Se oli äärimmäistä ja vaikuttavaa. En pysty harjoittelemaan yli 1 000 tuntia päivässä. Minun on harjoiteltava vähemmän, mutta se ei tarkoita, ettenkö voisi tehdä hyvää työtä.