Maria Huntington puhui suunsa puhtaaksi: ”Täydellinen esimerkki naisvihasta”

© Kuva: Getty Images

Seitsenottelija Maria Huntington on kirjoittanut Instagramissa naisten asemasta urheilussa ja yhteiskunnassa. Sosiaalisessa mediassa varsin aktiivinen Huntington kertoi, että naisurheilijat kokevat naisvihaa monessa muodossa.

– Edelleen nykypäivänä vaikka naisten asema on parantunut, eletään yhteiskunnassa, jossa naisvihaa ja naisten vähättelyä esiintyy monella tapaa. Some, vaikuttajat ja urheilumaailmassa itseään brändänneet naiset on täydellinen esimerkki naisvihasta. Kritiikkiä kuule millon siitä, että joku on liian paljon tai liian vähän meikanneena kisoissa tai pelkällä ulkonäöllä saanut kaikki kumppanit rinnalleen. Koskaan ei olla oikeassa muotissa, avautui Huntington Instagramissa.

– Mitä jos miehet olisivatkin niitä, jotka olisivat somessa edelläkävijöitä ja loisivat suuntaviivoja miten eri tavalla voi tienata elantonsa? Suhtautuminen olisi hyvin erilaista mitä nyt.

Huntington kertoi, että hän haluaa omalla esimerkillään muuttaa asioita.

– Itse haluan rikkoa näitä normeja ja valtarakenteita, joita edelleen meidän yhteiskunnassa ja erityisesti urheilumaailmassa esiintyy kaikista muutoksista huolimatta. Elää sen näköistä elämää kuin haluan ja tavoitella just niitä unelmia mitä haluan.

Huntington sai paljon tukea päivitykselleen. Myös hiihtäjä Vilma Nissinen sanoi sanottavansa.

– Täähän se on. Tekemällä ja puhumalla tääkin asia toivottavasti vielä muuttuu, kirjoitti Nissinen.

Koko päivitys tästä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.