Taina Susiluoto valittiin hiljattain Suomen Olympiakomitean toimitusjohtajaksi. Nainen on joutunut melkoiseen tilanteeseen, sillä Olympiakomitea on ollut melkoisen kohun pyörteissä.

Huippu-urheilujohtaja Mika Lehtimäki joutui lähtemään, kun hänen epäasiallinen käytöksensä ja siitä saama varoitus tuli julkisuuteen. Olympiakomitean hallitus antoi Lehtimäelle jatkoa ja piti tiedon varoituksesta pienen piirin sisällä.

Suomen urheilun eettinen keskus Suek tutkii tällä hetkellä kahta epäasialliseen käytökseen liittyvää epäilyä, jotka koskevat Olympiakomiteaa.

Susiluoto on tehnyt Ilta-Sanomien haastattelussa selväksi, että nyt on nähtävä ryhtiliike.

– Tämä on muistutus siitä, että jokaisen on herättävä. Tasa-arvo ja periaatteet eivät voi olla vain papereita ja julistuksia, vaan arjen tekoja. Päätös julkistaa hallituksen kokouspöytäkirjat on hyvä askel kohti läpinäkyvyyttä. Lisäksi tiedän, että Olympiakomitean henkilökunta on koko ajan tehnyt loistavaa työtä.

Tästä Ilta-Sanomien juttu, jossa Susiluoto avaa enemmän ajatuksiaan.