Norjalaishiihtäjä Ragnhild Haga esitteli hiljattain näkemyksiään uransa lopettaneesta Therese Johaugista ja tämän harjoittelusta.

– Therese teki sen omalla tavallaan. Se oli äärimmäistä ja vaikuttavaa. En pysty harjoittelemaan yli 1 000 tuntia päivässä. Minun on harjoiteltava vähemmän, mutta se ei tarkoita, ettenkö voisi tehdä hyvää työtä, sanoi Haga Norjan TV 2:lle.

Hiihtoasiantuntija Petter Skinstad ei voinut niellä Hagan puheita. Hän oli täysin eri linjoilla naisen kanssa.

– Se on ilman muuta hevonpaskaa. Kukaan ei voi huomenna alkaa harjoitella kuin Johaug ja kestää sitä, mutta he voivat pitkällä aikavälillä kehittää kuntoaan niin, että he voivat harjoitella kuin Johaug. Tämä on yksi syy siihen, miksi (Marit) Björgen ja Johaug olivat maailman parhaat pitkän matkan hiihtäjät. Kyse on harjoittelusta.

– Kaikkien ei toki ole optimaalista harjoitella kuin Johaug. Mutta itsensä rajoittaminen on vain hevonpaskaa. Hiihtäjille tarjotaan Norjassa parempia mahdollisuuksia kuin missään muualla maailmassa. Sen myötä pitäisi pystyä harjoittelemaan enemmän ja paremmin kuin muut, paalutti Skinstad Norjan TV 2:lle.