Nyt alkoi tapahtua – selvä ulostulo Mika Lehtimäen tapaukseen liittyen

© Kuva: Getty Images

Olympiakomitea on ollut kevään aikana kohun pyörteissä Mika Lehtimäen tapauksen vuoksi. Huippu-urheiluyksikön johtajana toiminut Lehtimäki sai syksyllä varoituksen epäasiallisesta käytöksestä. Miehelle leivottiin keväällä jatkopesti ilman, että kaikille Olympiakomitean hallituksen jäsenille kerrottiin varoituksesta.

Kohu johti siihen, että Lehtimäki päätti erota. Tapauksen käänteet ja Olympiakomitean toiminta sekä reagointi siihen aiheuttivat paljon kritiikkiä. Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoikin jo keväällä, että asiasta tehdään ulkopuolinen selvitys. Nyt Olympiakomitea tiedottaa, että on alkanut tapahtua asian suhteen.

– Suomen Olympiakomitean hallitus päätti aiemmin kokouksessaan 30.3.2022 ulkopuolisen, riippumattoman selvityksen teettämisestä, jossa arvioidaan Mika Lehtimäen tapaukseen liittyvää kokonaisuutta. Suomen Olympiakomitean hallitus on 12.5.2022 päättänyt tilata selvityksen BDO Oy:ltä, kerrotaan tiedotteessa.

– Olympiakomitea järjesti jäsenjärjestöjen johdolle keskustelutilaisuuden 2.5.2022, jossa kuultiin jäsenliittojen näkemyksiä asiasta. Tämän jälkeen asiaa on valmistellut työryhmä, johon kuuluivat urheiluoikeuden professori Antti Aine, Oikeusvaltiokeskuksen johtaja Tuija Brax, Salibandyliiton toiminnanjohtaja, CAS:n välimies Pekka Ilmivalta ja Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja, työelämäprofessori Sami Itani. Työryhmä laati toimeksiannon, etsi ja kilpailutti selvittäjiä sekä sen pohjalta esitti Olympiakomitean hallitukselle selvityksen toteuttajaksi BDO Oy:n. Olympiakomitean hallitus päätti kokouksessaan tilata selvityksen BDO Oy:ltä työryhmän esityksen mukaisesti, jatkuu tiedote.

– Toimeksianto käsittää Olympiakomitean ja sen johdon toiminnan, kun huippu-urheiluyksikön entiselle johtajalle on annettu varoitus ja hänet on valittu jatkokaudelle, kun Olympiakomitea on antanut tiedotteita ja pitänyt lehdistötilaisuuden huippu-urheiluyksikön entisen johtajan eroon johtaneista tapahtumista ja kun Olympiakomiteaan palkattiin kaksi johtajaa vuonna 2022.

Olympiakomitea kertoo myös, että selvityksen on tarkoitus valmistua toukokuun lopussa. Näin se voitaisiin toimittaa jäsenistölle ennen yhdistyksen ylimääräistä kokousta, joka järjestetään 31.5.2022.

Lähde: Olympiakomitean tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.