Samuel Purola avasi sunnuntaina kisakautensa Grossetossa Italiassa. Purola kellotti neljänneksi ajalla 20,95.

Riku Illukka taipui 100 metrillä kahdeksanneksi ajalla 10,80. Kenian Ferninand Omanyala voitti molemmat juoksut ajoin 20,50 ja 10,11.

Purola ei ollut tyytyväinen aikaansa, johon vaikutti finaalin alun myöhästyminen parillakymmenellä minuutilla.

– Pettymys tuo oli, parempaa tulin hakemaan, Purola kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Olin vähän aikaisessa verryttelyn kanssa. Kun finaali myöhästyi, siinä meni aikaa ’Calling roomissa’ istuskellessa ja juoksu tuli kylmillä jaloilla. Kaarre meni ok ja olin sen jälkeen kärkipaikoilla, mutta suoralla lihakset alkoivat kangistua, kun ei ollut lämmöt päällä.

Purolalla on takanaan hyvin onnistunut keväinen harjoitusjakso. Hän avasi vuosi sitten kesän 200 metrin kilpailunsa Jyväskylässä ennätyksellään 20,79. Purola arvelee, että nyt on edellytykset parempaan, kun kilpailukausi jatkuu 200 metrin startilla Lahdessa Motonet GP:ssä keskiviikkona 25. toukokuuta.

– Kevät on mennyt loistavasti. Tekemisen taso harjoituksissa on ollut selvästi viime kevättä parempi. Se antaisi odottaa myös parempia tuloksia, Purola sanoi.

Illukka: ”Nyt pitää miettiä mitä tekee alkukauden kilpailujen kanssa”

Riku Illukan kauden avaus Grossetossa jäi vaisuksi, mutta syy on tiedossa. Vauhti putosi selkävaivojen takia, joiden kanssa Illukka on paininut pitkään.

– Nyt pitää miettiä, mitä tekee alkukauden kilpailujen kanssa. Selkävaiva estää täysillä juoksemisen, Illukka harmitteli.

Viime kesänä Illukka, 23, juoksi alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuen 100 metrin alkuerissä ennätyksensä 10,26, muttei silloin kyennyt juoksemaan finaalia alaselkävaivojen kiusaamana.

Illukka palasi kilparadoille kuluneen talven hallikaudella ja kevään harjoittelu sujui hyvin. Mutta ongelma palasi puolivälissä Teneriffan leiriä, mistä Illukka saapui Grosseton kilpailuun.

– Leirillä juoksu tuntui hyvältä, kunnes yhden viestireenin jälkeen tuli selkään tuntemuksia. Kevensin harjoittelua ja kivut lähtivät pois. Nyt ennen kisaa pystyin harjoituksissa ottamaan jo muutaman kovemman vedon. Mutta kilpailussa, kun piti vetää täysillä, en siihen pystynyt. Juoksu meni varmisteluksi.

Lähde: SUL:n tiedote