Maailman parhaisiin naiskoripalloilijoihin kuuluva Brittney Griner on istunut venäläisessä vankilassa jo 100 päivää. Nyt koripallon tähtipelaajat ovat vedonneet voimakkaasti USA:n presidentti Joe Bideniin Grinerin saamiseksi kotiin.

Griner pidätettiin Moskovan liepeillä helmikuussa ja hänellä väitetään olleen hallussaan sähkötupakka, jossa oli jäämiä kannabisöljystä. Sen tarkemmin epäilyjä ei ole yksilöity tai myöskään todistettu.

Nyt maailman suurin naisten koripalloliiga WNBA ja useat lajin tähtipelaajat ovat suunnanneet sanansa suoraan Bidenille.

– Brittney Griner on istunut laittomasti vangittuna Venäjälle 17. helmikuuta lähtien. Vaadin Valkoista taloa pitämään Brittneyn paluuta kotiin prioriteettiasemassa, Kyrie Irving sanoi some-tileillään.

– On kulunut 100 päivää siitä kun ystävämme vangittiin väärin perustein Venäjällä. Hänen on aika päästä kotiin, säesti Grinerin joukkuekaveri Breanna Stewart.