Golfpelaaja Tiia Koivisto on voittanut uransa ensimmäisen Ladies European Tourin. Ranskassa pelattu Jabra Ladies Open päättyi Koiviston voittoon uusinnan jälkeen.

Koivistosta, 28, tuli voittonsa myötä neljäs suomalaisnainen, joka on onnistunut voittamaan Ladies European Tourilla. Koivisto nousi kahdesti LET:llä voittaneen Minea Blomqvist-Kakon, sekä kertaalleen voittoihin yltäneiden Riikka Hakkaraisen ja Matilda Castrenin rinnalle suomalaisten naisgolfareiden aatelisten joukkoon.

Lauantain päätöskierrokselle jaetulta neljänneltä sijalta lähtenyt Koivisto pelasi viimeisen päivän parhaan kierrostuloksen 66, joka riitti nostamaan hänen yhteistuloksensa -6:een.

Uusinnassa pelattiin kentän 18. reikä, ja Koivisto oli kahdelle lyönnillä viheriön vieressä, josta hän nosti chippinsä tyylikkäästi tarpeeksi lähelle reikää ja upotti sen jälkeen birdiensä komealla tavalla.

Koiviston caddiena uusintareiällä oli Sanna Nuutinen, joten suomalaisnaiset pääsivät kokemaan voitonhuuman yhdessä.

– Sanna on yksi parhaista ystävistäni, ja oli hienoa saada hänet caddieksi. Se teki oloni rennommaksi. Viimeisessä putissa tiesin, että jos saan tehtyä kunnon puttiliikkeen, pallo menee reikään. Kun putti upposi, se tuntui niin hienolta, Koivisto kertoi voittotunnelmistaan LET:n verkkosivuilla.

Ykköstila toi Koivistolle 37 500 euron voittoshekin, joka on hänen uransa suurin palkinto. Rahapalkinnon ja pisteiden lisäksi voitto avasi Koivistolle ovet samalla kentällä heinäkuussa pelattavaan naisten kauden neljänteen major-turnaukseen, Evian Championshipiin.

Lähde: Golfliiton liiton tiedote