Venäjän tulevaisuus hiihtomaailmassa puhuttaa. Parhaillaan järjestetään kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kongressi Milanossa. Siellä ei ratkaista maan hiihtäjien osallistumista ensi kauden kisoihin, mutta asialla on spekuloitu avoimesti.

Paikkansa FIS:n maastohiihtokomitean johtajana jättävä Vegard Ulvang on esittänyt VG-lehdelle oman näkemyksensä tilanteesta. Ulvang uskoo, että Venäjällä ei ole lähitulevaisuudessa asiaa hiihtokisoihin.

Venäjään on kohdistettu paljon taloudellisia sanktioita. Ulvangin mielestä kansainvälisen hiihtoliiton on vaikea lähteä sooloilemaan liikaa.

– Se on dramaattista. Olemme osa maailmaa. Näen osan keskustelusta lännessä ja idässä, ja näyttää siltä, että kaikki idässä eivät ole ymmärtäneet tilanteen vakavuutta. On riski siihen, ettei heitä nähdä pitkään aikaan kilpailuissa. Emme voi kilpailla ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut, kommentoi Ulvang VG:lle.

Ulvang väitti, että hänellä ei ole mitään sisäpiirin tietoa asiasta. Hän ei kuitenkaan näe paljon vaihtoehtoja.

– Uskon FIS:n päättävän niin, vaikken tiedä asiasta mitään. Se on vaikea kysymys. Etenkin maastohiihdolle, koska Venäjä on suurmaa. Maailmancup ilman sitä on jotain muuta.