Venäjän hiihtotähti Julia Stupak on esittänyt oman kannanottonsa maailman tämän hetken tilanteeseen. Pekingissä viestikultaa ja parisprintin pronssia voittanut Stupak kirjoitti asiasta Instagramissa.

– Nyt ei ole muodissa pitää kiinni omasta asenteestaan. Yhteiskunta haluaa sinun ottavan sen aseman. Muuten olet heikko. On vain kaksi vaihtoehtoa: musta tai valkoinen. Ja se on erilainen kaikille.

– Maailma on vähentänyt kykyämme ajatella. Tarjotaan vain kaksi vaihtoehtoa. Minun valintani on urheilu. Koska vaikeinakin hetkinä täyden tyhjyyden keskellä käännyin sen puoleen. Ja se auttoi minua aina. Urheilu on intohimoa! Maailmaa! Rakkautta! Niin minä sen näen. Elän sen mukaan, kirjoitti Stupak.

Stupakin kommenteissa ei mainita sanallakaan Venäjän laajamittaista sotaa Ukrainassa. Hänen sanansa eroavat kuitenkin merkittävästi esimerkiksi toisesta Venäjän viestikultamitalistista Veronika Stepanovasta. Tämä piti Vladimir Putinin edessä puheen, jossa hän lietsoi propagandaa ja kertoi Venäjän voittavan.

Stupak ihasteli perjantaina sosiaalisessa mediassa Iivo Niskasen uutta koiraa. Stepanova taas on soittanut suutaan etenkin norjalaisille hiihtäjille ja ampumahiihtäjille.