Ronnie O’Sullivan on voittanut häikäisevällä urallaan jo seitsemän maailmanmestaruutta (2001, 2004, 2008, 2012, 2013, 2020, 2022). Helpolla menestys ei miehen uran alkuaikoina tullut.

O’Sullivan on puhunut avoimesti henkisestä taistelustaan. Yhteistyö urheilupsykologi Steve Petersin käynnisti muutoksen, joka toi uutta eloa, tasaisuutta ja rauhallisuutta englantilaistähden tekemiseen.

Englantilainen syyllistyi uransa alkuvaiheessa ajoittain melkoiseen sekoiluun pöydällä ja sen ulkopuolella. Pelillisesti yksi suurista nöyryytyksistä koettiin vuoden 2005 MM-puolivälierissä.

O’Sullivan kohtasi tuolloin Peter Ebdonin ja johti jo 8–2. Ebdon tunnetaan erittäin hitaana pelaajana. Hän vei tuon äärimmilleen ottelussa O’Sullivania vastaan. Ebdon onnistui turhauttamaan vastustajansa ja nousi 13–11-voittoon.

Ebdon, joka oli pelityylinsä vuoksi varsin vihattu vastustaja snookermaailmassa, sai melkoisen tuomion esityksen jälkeen.

– Lähes naurettavaa, tylytti ex-pelaaja Ken Doherty Guardianin mukaan.

– En ole koskaan nähnyt kenenkään pelaavan noin hitaasti. Jos olisin ollut pelaamassa, olisin kysynyt, sallivatko säännöt noin hitaan pelaamista, komppasi toinen legenda John Parrott.

O’Sullivan ei jäänyt itsekään hiljaiseksi. Hän teki selväksi näkemyksensä Ebdonin tyylin tarkoitusperistä, vaikka ymmärsikin miestä.

– Hänellä (Ebdon) on vaimo ja neljä lasta syötettävänä, joten en voi kritisoida häntä. Hänen tarkoituksensa oli estää minua pelaamasta. Se oli hänen työnsä. Rakastan edelleen snookeria, mutta tämä on henkisesti raskasta.