Norjalaiset urheilupiirit ovat joutuneet erityisesti venäläisten hampaisiin. Monet venäläiset näkevät, että Norja oli eturintamassa junailemassa maan urheilijoita pois kansainvälisistä kisoista, kun Venäjä käynnisti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan. Legendaarinen lentopallovalmentaja Jevgeni Trefilov ei nyt säästele sanojaan Championat-sivuston haastattelussa.

Trefilov teki selväksi oman näkemyksensä norjalaisista hiihtäjistä ja heidän astmalääkkeiden käytöstään.

– Tiedän, että norjalaiset vastustivat eniten Venäjää hiihdossa. Sieltä tuli kovaa tekstiä. Antaa maailman katsoa näitä astmaatikkoja. En usko heihin, vaikka he ovat johtajia. Siksi he voivat puhua niin kovaa. Maastohiihdossa hevosannos (astmalääkkeitä). Todellinen astmaatikko ei kestäisi tuollaista rasitusta, väitti Trefilov.

– Mutta he saavat poikkeuslupia käyttää aineita voidakseen hiihtää. Vain venäläiset eivät voi tehdä niin. Viidessä vuodessa he ottavat sinut kiinni ja rankaisevat. Lopulta tämä menee siihen, että näemme voimistelijan, joka näyttää mieheltä… Hän voittaa ja maailma taputtaa, horisi Trefilov.

Trefilov johdatti Venäjän naisten lentopallomaajoukkueen olympiakultaan vuonna 2016.