Norjan hiihdon ykköstähti Johannes Kläbo kulkee omia polkujaan ensi kaudella. Mies jatkaa Norjan hiihtomaajoukkueessa, mutta varsin omalla tyylillään.

Kläbo tulee nimittäin jättämään ison osan maajoukkueleireistä väliin. VG-lehti muistuttaa, että norjalaistähdet ovat aiemminkin päätyneet samanlaisiin ratkaisuihin. Kläbon linjaus on kuitenkin varsin poikkeuksellinen. Edes Therese Johaug ei leireillyt yhtä aktiivisesti erillään maajoukkueesta, kirjoittaa VG.

– Tietysti kaikki ei onnistu (aikataulujen suhteen). En ole varma, koska menen ensimmäisen kerran korkeanpaikan leirille, mutta en osallistu moniin (maajoukkueen) tapaamisiin. Olen päättänyt, että harjoittelu korkealla on tärkeää minulle, puhui mies itse VG:lle.

Kläbo aikoo vetää kolme kovaa korkeanpaikan leiriä omatoimisesti.

– Jos pääsen leirille (maajoukkueen kanssa) syksyllä, olen tyytyväinen. En voi mennä suoraan korkealta maajoukkueleirille. En usko, että siinä on tarpeeksi monta lepopäivää.

Kläbo väänsi keväällä pitkään urheilijasopimuksestaan Norjan hiihtoliiton kanssa. Hän sanoi lopulta kyllä, kun sai toiveensa läpi. Kläbo halusi enemmän omatoimista harjoittelua korkealla ja varmuuden luottohuoltomiehensä Frode Pedersenin jatkosta.

Norjan joukkueessa on hyväksytty Kläbon omatoimiset harjoittelukuviot. Valmentaja Arild Monsen kommentoi asiaa VG:lle.

– Olen puhunut asiasta joukkueelle. Kaikki sanovat pystyvänsä elämään asian kanssa, mutta toivottavasti hän pystyy viettämään paljon aikaa kanssamme.