Taru Lahti-Liukkonen / Niina Ahtiainen ovat hävinneet Talita Antunesille ja Rebecca Silvalle beach volleyn MM-kisoissa sunnuntaina. Brasilialaiset nappasivat alkulohkon toisesta pelistä voiton erin 21–17, 21–15.

– Ensimmäisessä erässä saimme paikoitellen luotua painetta vastustajalle, mutta tänään se ei riittänyt. Sideoutissa tuli varsinkin toiseen erään liikaa virheitä, emmekä päässeet torjunta-puolustuksella heidän peliin kiinni, kommentoi Ahtiainen tiedotteella.

– Katsotaan oma peli vielä tänään läpi ja sitten fokus huomiseen vastustajaan ja viimeiseen lohkopeliin, jatkoi nainen.

– Oma sideout ei tänään antanut mahdollisuutta voittoon. Todella hyvää oppia myös tämän kaltaista joukkuetta vastaan pelattavasta torjunta-puolustuksesta, näki valmentaja Toni Vahela.

– Oma syöttö oli riittävä. Vastustaja rytmitteli myös erittäin hyvin omaa syöttöään tehden meidän hyökkäyspelaamisen vaikeaksi, arvioi Vahela.

Maanantaisessa lohkon päätösottelussa ovat suomalaisia vastassa kello 12 Suomen aikaa Dominikaaniset Tasavallan Payano / Rosario, jorka ovat hävinneet 0-2 sekä Yhdysvalloille että Brasilialle. Voitto suomalaisille varmistaisi jatkopaikan ja todennäköisesti myös paikan suoraan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella (32 parasta) keskiviikkona ilman tiistain Lucky loser -peliä.

Kaikki MM-kilpailujen ottelut on nähtävissä Viaplayltä. Suomeksi selostettuna luvassa on lisäksi myös V Sport 2 -kanavalla Viaplayn lisäksi kaikki suomalaisparin ottelut sekä päätösviikonlopun kaikki neljä välierää sekä mitalipelit. Ottelut selostaa Toni Flink ja asiantuntijana toimii Riikka Lehtonen.