Ronnie O’Sullivan sinetöi monien silmissä asemansa snookerin kautta aikojen parhaana pelaajana, kun hän voitti keväällä seitsemännen maailmanmestaruutensa. Miehen ylistys ei ole ottanut loppuakseen.

Tuohon kuoroon on liittynyt myös snookerässä Anthony Hamilton. Parhaimmillaan maailmanlistan sijalla kymmenen ollut Hamilton on mennyt vielä pidemmällä hehkutuksessaan.

Hamilton esitti todella kovan väitteen Metro-lehdelle.

– Hän on paras brittiurheilija lahjakkuudeltaan, luultavasti paras koskaan. Mieleeni ei tule urheilijaa, joka olisi yhtä lahjakas omassa lajissaan.

Hamilton muistuttaa, että O’Sullivanilla on myös omat vaikeutensa. Legenda ei viihdy turnauksissa muualla kuin pelipöydällä.

– Hän on löytänyt tavan tappaa aikaa. Se on tärkeää. Monet pelaajat eivät siihen pysty. Heidän on vaikeaa hengata (turnauksissa) koko viikon. Hyvien pelaajien pitää olla paljon pois kotoa.

– Hän on onnistunut mielestäni siinä. Hän on oppinut tappamaan aikaa, kun hän ei ole pöydällä. Hänellä on keinonsa.

Hamilton ylisti myös O’Sullivanin fyysistä kuntoa.

– Hän on koko tourin kovakuntoisin kaveri. Hän on luultavasti yksi älykkäimmistä snookerpelaajista, mutta kukaan ei anna hänelle paljon kunniaa hänen peliälystään. Mutta se on rehellisesti sanottuna ilmiömäinen, ällisteli Hamilton.