Tukholman Timanttiliigassa nähtiin vahvaa suomalaistekemistä juoksuradalla. Viivi Lehikoisen lisäksi Eveliina Määttänen ja naisten viestijoukkue olivat iskussa.

Määttänen voitti 800 metrin juoksun kansallisten lajien erässä ennätyksellään 2.01,14. Aika nostaa Määttäsen Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

– Tavoitteena oli voitto. Tiesin, että ennätys tai aika lähelle sitä pitää juosta. Mutta ajattelin, että se on mahdollista, vaikka olen kisannut aika tiuhaa tahtia. Tuntuu, että se jo painaa pikkaisen, Määttänen totesi SUL:n tiedotteella.

– Loppusuora tultiin kyllä aika rinta rinnan. Noin 40 metriä ennen maalia oma vauhti alkoi hyytyä, mutta hyvin sain silti pidettyä juoksun kasassa, Määttänen sanoi.

Naisten 4×100 metrin joukkue pinkoi Tukholmassa loistoajan 43,90. Se toi toisen sijan ja syntyi kokoonpanolla Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen. Tulos on paras suomalaisaika 15 vuoteen.

– Aivan mahtava kokemus ja mieletön joukkue jolla juostiin kovin aika sitten 15 vuoteen, hehkutti Pulkkinen Instagramissa.

Miesten 4×100 metrin viestissä Suomen nelikko oli kolmas ajalla 39,31. Joukkue juoksi järjestyksessä Eino Vuori, Samuli Samuelsson, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola.

– Tämä teki hyvää molemmille joukkueille Münchenin EM-kilpailujen viestirankingissa, Suomen Urheiluliiton (SUL) pikajuoksuvalmentaja Petteri Jouste totesi tiedotteella miesten ja naisten viesteistä.

– Naisilla ensimmäisessä vaihdossa kesti, ennen kuin Aino Pulkkinen sai kapulan käteen ja hän joutui korjaamaan otetta matkalla. Kaksi seuraavaa vaihtoa olivat hyviä ja Anna Pursiainen juoksi ankkurina todella hyvin, Jouste kertaili.

– Miehillä ensimmäinen vaihto meni hieman päälle. Toinen oli ok. Kolmannessa Samuel ei kuullut huutoa ja se meni aavistuksen päälle. Tuolla joukkueella on ainekset 39 sekunnin alitukseen.

Lähde: SUL:n tiedote