Jyväskylän Motonet GP:ssä juostiin tiistaina suomalaisittain kovatasoinen kilpailu, kun kolme suomalaista paineli ennätyksiinsä ja alitti 47 sekunnin.

Ykkönen oli Viljami Kaasalainen ajalla 46,54. Se on paras suomalaisaika 31 vuoteen. Viimeksi nopeammin on juossut Mikael Söderman vuonna 1991.

Toiseksi Jyväskylän 400 metrille sijoittui Samuel Purola, joka viiletti sivulajissaan ennätyksensä 46,80. Eljas Aalto oli neljäs ajalla 46,92.

– Tätä olen odottanut koko kesän. 47,5:n aikoja alkoi olla jo tarpeeksi, kommentoi Kaasalainen SUL:n tiedotteella.

– Purolan mukaantulo antoi lisätsemppiä. Anteeksi vain hänelle, mutta ei satasen menijän voi antaa voittaa.

Miesten 100 metrin voitti Sveitsin Pascal Mancinille ajalla 10,28. Samuli Samuelsson juoksi kakkoseksi tuloksella 10,35.

– Ensimmäiseen lähtöön sain unelma-alun, mutta se ammuttiin takaisin. Toinen lähtö meni sitten todella heikosti, Samuelsson avasi SUL:n tiedotteella.

Miesten 800 metrillä juostiin kiihkeän tasaväkinen kilpailu, jossa suomalaiset ottivat tasokkaan kansainvälisen kaartin edestä kaksoisvoiton: Joonas Rinne oli kisan nopein kesän parhaallaan 1.46,36, ja kakkoseksi juoksi Ville Lampinen ennätyksellään 1.46,78. Ennätykseensä pääsi myös nuori Santtu Heikkinen, kun entinen noteeraus parani yli sekunnilla aikaan 1.48,10.

Lähde: SUL:n tiedote