Alkuerissä loistanut Rasmus Vehmaa joutui pettymään keskiviikkona alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa. Superlupaus lähti 110 metrin aitojen välierään jalka teipattuna.

Vehmaa jätti lopulta välierän kesken kisan puolivälissä. Nuorukainen kaatui ja loukkaantui. Suomen joukkueen johdon antaman tiedon mukaan epäonnistumisen syynä oli takareisivamma, kertoo SUL.

Vehmaa tykitti alkuerissä myötätuuleen 13,18. Välierien nopein mies Saksan Timon Dethloff jäi tuosta ajasta peräti 0,28 sekuntia.

Vehmaa oli siis selvä kultasuosikki. Hän kävi tunteitaan läpi Instagramissa.

– Harmittaa, vituttaa mitä näitä nyt on, aloitti Vehmaa.

Sen jälkeen hän kirjasi tarkemmin, mistä oli kyse.

– Alkuerässä vauhti näytti enemmänkin kuin lupaavalta, mutta samassa rytäkässä takareisi kramppiin. 24 tunnissa tehtiin kaikki mitä tehtävissä oli että jalka saataisiin sellaseen kuntoon että sillä olis mahdollista välierässä ja finaalissa juosta ja tästä työstä kiitokset meidän joukkueen huoltotiimille.

– Halu juosta ja kilpailla oli kova ja se tällä kertaa ylitti tuntemukset takareidessä ja riskit sen kanssa. Kaksi aitaa yhteistyö takareiden kanssa pelasi niinkuin tuon kuntosella jalalla pystyy, mutta sitten tuli seinä vastaan. Suomessa sitten tarkemmat tutkimukset jalan kunnosta.