Anniina Kortetmaa oli Sveitsin La Chaux-de-Fondsissä loistavassa vedossa 200 metrillä. Nainen tykitti kolmanneksi loistoajalla 22,90.

Kortetmaan tulos on ensimmäinen suomalaisen 23 sekunnin alitus kahdeksaan vuoteen ja nopein suomalaisaika 30 vuoteen missään olosuhteissa. Viimeksi sitä nopeammin on juossut Sisko Hanhijoki 1990-luvun alussa.

Tuuletukset eivät kestäneet kuitenkaan kauan, sillä takana oli 2,5 m/s myötätuulta. Kellotus ei siis ole tilastokelpoinen. Kortetmaa harmitteli asiaa myös Instagram Storiesissa.

– Ennätystä läksin juoksemaan, kun ei ollut mitään paineita ja juoksin vain 200 metriä. Ajattelin, että juoksen niin kovaa kuin pystyn ja katson mihin se kantaa, Kortetmaa näki SUL:n tiedotteella.

– Aluksin näytti huonolta, kun sain ykkösradan, mutta sitten joku oli jäänyt pois ja pääsin kakkosradalle. Kaarteessa oli pieni vastainen ja loppusuoralla myötäinen. Juoksu tuli hyvin loppuun, Kortetmaa totesi.

– Harmi vaan, kun meidän erässä oli tuulta yli sallitun. Aika olisi muuten ollut suora EM-raja.

Kortetmaan 200 metrin ennätys on viime vuonna juostu 23,42. Kuluvalla kaudella matka on kulkenut 23,44.

Viivi Lehikoinen oli 400 metrin aitojen toinen ajalla 55,57. Oskari Lehtonen teki La Chaux-de-Fondsin miesten 200 metrin juoksussa uuden ennätyksensä 20,76.

Lähde: SUL:n tiedote