Jonathan Pearce voitti lauantaina Makwan Amirkhanin teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä UFC-illassa Lontoossa. Kamppailun ratkaisua edeltäneet hetket herättivät keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Pearce otti nimittäin selvästi kiinni häkistä. Se ei ole sallittua. Hän hyödynsi sen, pääsi Amirkhanin päälle ja voitti lopulta ottelun. Kehätuomari näki tapahtuneen, mutta ei keskeyttänyt tilannetta. Tapahtunut hämmensi.

– Pearce pysyi päällä otettuaan kiinni häkistä. Saa vain ankaran varoituksen. Pakko rakastaa vapaaottelua, kirjoitti vapaaottelija Cody Gibson ilmeisen sarkastisesti.

– Amirkhani tavallisesti väsyy tässä vaiheessa ottelua ja Pearce taas parantaa, mutta tuo häkistä kiinni ottaminen oli ratkaiseva ja tapahtui ratkaisevalla hetkellä. Gamble otti kovan uhkapelin yritettyyän mahdollista poispääsyä tai tilanteen kääntämistä itselleen. Hän oli sen vuoksi altis koville iskuille, arvioi toimittaja Dan Tom.

– JSP (Pearce) löi juuri Amirkhani kyynärpäällä selkään kahdesti ja otti sitten häkistä kiinni. Kehätuomari ei tehnyt mitään asialle. Vau. Herätys, tuomari, latasi toimittaja Adam Martin.