Olli-Pekka Karjalainen piti pitkään yllä suomalaisen moukarinheiton mainetta. Vuonna 2020 näytti siltä, että miesten osalta on löytynyt manttelinperijä Karjalaiselle: Aaron Kangas.

Kangas heitti vuonna 2020 peräti 79,05 metriä. 75 metrin rajakin ylittyi varsin tasaiseen tahtiin. Sitten tapahtui jotain.

Ura on ollut viimeisen reilun vuoden rajussa alamäessä. 25-vuotiaan Kankaan pitäisi olla lähestymässä uransa huippua: toisin on käymässä. Kauden 2022 paras heitto on kantanut vaivaiset 75,03 metriä.

Sama meno jatkui EM-kisojen karsinnassa. Kangas sai lekan lentämään 71,08 ja siirtyi pikaisesti popcorn-osastolle katsomoon.

– Ei ole paljon kehumista. Odotin treenien perusteella parempaa. Ei vieläkään lähtenyt kohdalleen. Harmittaa. Olisi pitänyt se 73-metrinen heittää, joka oli omasta mielestä realistinen itsellenikin, Kangas sanoi SUL:n tiedotteella.

Iltalehden asiantuntija Arto Bryggare ei säästellyt sanojaan.

– Aika moni asia mättää. Viiden metrin romahdus on merkittäviä. Jos ja ilmeisesti kun ei ole terveydellisiä syitä, valmennuksessa on tehty hurjia, hurjia virheitä, linjasi ex-aituri Iltalehdessä.

– Suomalaisessa moukarinheitossa, joka on pieni perhe, Huhtalan Harrin ja kumppanien kanssa pitäisi pohtia isoa linjaa, koska siellä on tehty virheitä. Aaronilla on voinut käydä niin, että on keskitytty liikaa fysiikkaan, arvioi Bryggare.

Tästä Iltalehden juttu.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun EM-kisojen erikoissivu