Suomen naisten 4×400 metrin viestijoukkue onnistui yli kaikkien alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kolumbian Calissa. Joukkue taisteli neljänneksi ja rikkoi Suomen ennätyksen ajalla 3.33,15.

Nelikko paransi junioreiden Suomen ennätystä jo alkuerässään 3,45 sekuntia. Finaalissa SE parani vielä 0,95 sekuntia lisää. Tulos on sekä alle 20-vuotiaiden että alle 23-vuotiaiden SE.

Suomen naisten maajoukkuekaan ei ole kyennyt junioreiden juoksemaan tulokseen kertaakaan vuoden 1994 EM-finaalin jälkeen.

Ronja Koskela avasi Suomen joukkueen viestin tullen ensimmäiseen vaihtoon kuudentena. Katriina Wright juoksi loistavan osuuden ja nosti Suomen toiselle sijalle.

Aitajuoksija Aada Aho jakoi voimansa oikein ja toi Suomen neljäntenä vaihtoon. Ankkurina Veera Mattila putosi jo viidenneksi, mutta kamppaili loppusuoralla uudelleen Kanadan ohi neljäntenä maaliin.

Maailmanmestaruuden voitti Yhdysvallat ajalla 3.28,06. Jamaika sijoittui toiseksi ajalla 3.31,59 ja Britannia parhaana eurooppalaisena joukkueena kolmanneksi ajalla 3.31,86.

Lähde: SUL:n tiedote