Keihäänheittäjä Oliver Helander kävi sunnuntaina kokeilemassa heittämistä. Hän teki sen jälkeen päätöksen jättää Münchenin EM-kilpailut väliin.

– Kävin yrittämässä, mutta ei siitä tullut oikein mitään. Paikaltaan heittäessä tuntui jo niin huonolta. En usko, että minulla olisi ollut mitään mahdollisuuksia heittää viikon päästä EM-kisoissa täydellä vauhdilla, Helander sanoi SUL:n tiedotteella.

Helanderin tilalle Suomen EM-joukkueeseen nousee ensimmäiselle varasijalle Kalevan kisojen jälkeen valittu Toni Keränen.

– Parempi antaa Tonille mahdollisuus heittää Münchenissä, kuin mennä sinne itse puolikuntoisena yrittämään, Helander sanoi.

Helanderin haluaisi vielä jatkaa kilpakautta. Tarkoitus on kuitenkin tutkituttaa sitä ennen, mistä Joensuun Kalevan kisojen avausheitossa tullut selkäkramppi juontui.

– Selkä on kunnossa, mutta kipu on enemmän kyljessä. Käyn vielä kerran magnettikuvissa. Veikkaan, että selkäkrampin syy saattaa löytyä kyljestä. Haluan selvittää, mikä vamma siellä on vai onko vammaa ollenkaan, Helander sanoi.

Vielä maanantaina oli paljon positiivisempi fiilis Helanderin suhteen. Selkä tutkittiin, ja miehen valmentaja Tero Pitkämäki kertoi SUL:n tiedotteella, että kyse on klassisesta noidannuolesta, jonka pitäisi poistua 2-5 päivässä.

– Se on perua tekniikkavirheestä, jossa Helander työntää heitossa ylävartaloa eteen ja vasemmalle. Siinä syntyy selkään aikamoinen vääntö, mikä teki sinne suojakrampin, jolle ei kilpailupäivänä ollut mitään tehtävissä, Pitkämäki sanoi tiedotteella.

Lähde: SUL:n tiedote