Münchenin EM-kisojen pika-aidoista meni välieriin yksi suomalaismies. Se oli yllättäen Santeri Kuusiniemi. SE-mies Elmo Lakka jäi sen sijaan alkueriin. Myös Ilari Mannisen kisat päättyivät tiistaihin ja aikaan 14,08.

Kuusiniemi meni välieriin 110 metrin aidoista ajalla 13,89. Lakan alkuerä oli kovempi: 13,78 ei riittänyt jatkoon.

– Ei mikään puhdas juoksu, mutta taistelua. Ei muuta kuin täyttää häkää vaan, Kuusiniemi fiilisteli SUL:n tiedotteella.

– Oli pakko laittaa kaasu pohjaan. Minulla on ollut tällä kaudella erittäin hyvä imuvaihe, eli kun joky menee edellä, saan rytmin haltuun. Vähän nyt aidat kolisivat, vauhti ei siihen mennyt. Aika ei nyt sinänsä ollut ihmeellınen, mutta aamujuoksu ja alkuerä. Nyt ei tarvittu enempää.

Lakalla oli luonnollisesti erilaiset tunnelmat. Vaisu kausi sai jatkoa.

– Ei se maailman tähän lopu. Tämä oli vain yksi juoksu, mutta kausi on ollut harmillinen. Ei oikein tossu liikahda, Lakka pohti SUL:n tiedotteella.

– Se oli suhteellisen puhdas juoksu tämän kauden muihin kisoihin verrattuna. Lähtö oli ok, ja pääsin mukaan rintamaan, mutta sitten läksin liikaa, ei nyt voi sanoa varomaan, mutta tekemään. puhdasta juoksua. Siinä ei ollut sellaista rytinää ja rempseyttä kuin parhaimmillaan.

– Minulla ei ole siihen syytä. Jos olisi, yrittäisin korjata asian, mutta en tiedä, mitä pitää korjata. Treenit kulkevat lähellä enkkatasoa, mutta on vaikea arvioida missä mättää kilpailussa.

Topi Raitanen juoksi 3 000 metrin alkuerässään jatkoon varmasti ajalla 8.33,51.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun EM-kisojen erikoissivu