Seiväshyppylupaus Eemil Hallikainen oli toukokuussa vakavassa onnettomuudessa Kaavilla. Nyt 18-vuotiaan nuoren miehen tilanne näyttää kuitenkin paljon paremmalta.

Hallikainen löi toukokuussa päänsä maahan, kun hän putosi harjoituksissa ohi patjan.

Hallikaisen seura Kaavin Kaiku tiedotti tiistaina hyviä uutisia nuoren miehen tilanteesta.

– Eemil Hallikainen on toipunut hyvin saamistaan vammoista sekä niihin liittyvistä hoidoista.  

– Onnettomuudessa päähän kohdistunut isku ja siitä aivojen pintakerroksiin tulleet ruhjeet nostivat aivopaineita, mikä aiheutti lisävauriovaaraa aivoille. Eemilin kallosta poistettiin pala aivopaineiden tasaamiseksi muutama päivä onnettomuuden jälkeen ja häntä jouduttiin pitämään nukutettuna kaikkiaan kymmenen päivää onnettomuudesta alkaen. Kahden viikon tehohoidon ja reilun kahden viikon neurologisella osastolla vietetyn ajan jälkeen Eemil pääsi KYS:sta Kuopion Neuroniin neurologiseen kuntoutukseen.

– Viikon kestäneen hoitojakson aikana tehdyissä kartoituksissa Eemilin muistin ja koordinaatiokyvyn todettiin toimivan moitteettomasti. Tämän jälkeen Eemil vietti kaksi ja puoli viikkoa kotihoidossa ennen viimeisintä KYS:ssa tehtyä leikkausoperaatiota. Kaksi viikkoa sitten tehdyssä leikkauksessa kallosta poistettu pala korvattiin biolasista tehdyllä implantilla. Operaatio onnistui hyvin ja Eemil kotiutui sairaalasta pari päivää leikkauksen jälkeen. Leikkaushaavasta on tikit poistettu ja Eemil on päässyt totuttautumaan normaaliin arkielämään, kerrottiin tiedotteella.

– KYS:n neurologian kirurgin mukaan Eemilin toipuminen on edennyt tähän mennessä uskomattoman nopeasti ottaen huomioon onnettomuuden jälkeen tehdyissä pääkuvauksissa ilmenneet laajat vauriot kallonmurtuman lisäksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Eemil pääsee jatkamaan opintoja Kuopion Klassillisessa lukiossa samalla aikataululla kuin kaikki kesälomilta koulunpenkeille palaavat opiskelijat. Eemil toivoo voivansa jatkaa urheilemista ja hänellä on vakaa halu päästä palaamaan seiväshyppyharjoittelun pariin lähikuukausien aikana.

Tiedotteessa muistutettiin, että tässä vaiheessa pitää olla kärsivällinen tilanteen suhteen.