Marjaana Heikkinen voitti Lappeenrannan Motonet GP:n paraurheilijoiden luokan 34 naisten keihäänheiton huipputuloksella 17,94.

Hän jäi vain 34 senttiä omissa nimissään omissa nimissään olevasta maailman kärkituloksesta.

– Kun tuossa analysointiin heitot, todettiin, että aina kun otin keihään käteen tuli puhuri, enkä saanut keihästä kunnolla asentoon. Siihen olen kuitenkin tyytyväinen, että kaikki ne asiat, jotka harjoiteltu, olivat nyt kunnossa. Sieltä löytyy nyt se tuttu heitto. Tästä on hyvä aloittaa valmistautuminen MM-kisavuoteen, Heikkinen sanoi SUL:n tiedotteella.

Heikkinen on kaksinkertainen Euroopan mestari vuosilta 2016 ja 2018 sekä kolmien viime paralympiakisojen mitalisti Lontoosta 2012, Riosta 2016 ja Tokiosta viime vuodelta.

Miesten luokan 34 voittanut Tuomas Manni heitti kauden kotimaisen kärkituloksen 26,79. Tällä tuloksella Manni sijoittuu tämän vuoden maailmantilastossa 10:nneksi.

Miesten keihäskisan kuningas oli Topias Laine. Hän voitti keihäänheiton kauden parhaalla tuloksellaan 77,14.

– Voitto maistuu aina. Nyt tuli vaikean kauden jälkeen myös kauden paras ja kaksi 77-metristä vaikeaan vastatuuleen. Siihen voi olla tyytyväinen ja se toi lisää luottamusta, arvioi mies itse SUL:n tiedotteella.

Vaikealla kaudella Laine tarkoitti joulukuun ja toukokuun kylkileikkauksia, jotka toivat mutkia kauteen valmistautumisessa.

Lähde: SUL