Seiväshyppääjä Wilma Murto voitti Münchenin EM-kisoista upeasti kultaa. Murto on nyt kääntänyt Instagram Storiesissa yhteen epäkohtaan suomalaisessa urheilussa.

Murron kumppani Jaakko Linkoheimo on Suomen sähköpyörätuolisalibandymaajoukkueen valmentaja. Joukkue taisteli hienosti neljänneksi hiljattain järjestetyissä MM-kisoissa.

Linkoheimo teki aiheesta hiljattain päivityksen, jossa hän kertasi joukkueen esitystä ja kiitteli pelaajia sekä muita tukijoukkoja. Mies nosti kuitenkin esiin yhden karun tosiasian Suomen joukkueen tilanteesta.

– Tuloksen arvoa nostaa se, että Suomi on ainoa maa joka pelaa lajia ns. kotitekoisilla tuoleilla. Kaikilla muilla mailla on käytössään tehdasvalmisteiset, lajiin suunnitellut tuolit, jollaisiin valtio ei Suomessa anna tukea, toisin kuten monessa muussa maassa. 10-15 tonnia on iso raha laittaa tuoliin omasta pussista. Tilanne kentällä on vähän sama kun Tänak ajais rallia Rovanperää vastaan faijansa Corollalla. Vähän.

– Välineongelmaan olis tärkeää saada tulevaisuudessa muutos tai vähintäänkin keskustelua mahdollisuuksista vaikuttaa asiaan. Muuten pelkään, että meidän hieno laji ja kiinnostus siihen saattaa Suomen osalta huipputasolla alkaa hiipumaan, paalutti Linkoheimo.

Murto tuki selvästi Linkoheimon näkemystä, sillä hän jakoi sen ympyröitynä Instagram Storiesissa.

Koko julkaisu tästä.