Robert Helenius haastaa Deontay Wilderin 15. lokakuuta nyrkkeilyn raskaansarjan megaottelussa New Yorkissa. Panokset ovat kovat, ja ottelu kiinnostaa monia.

Heleniuksen mahdollisuuksiin ei toki löydy paljon uskoa. Siitä on saatu selviä viitteitä esimerkiksi Tyson Furyn suulla.

Ottelusta tekee erityisen mielenkiintoisen se, että WBC-liiton pomo Mauricio Sulaiman vahvisti hiljattain, että Wilderin ja Heleniuksen ottelu on karsintaottelu WBC-liiton mestaruusotteluun. Ottelun voittaja kohtaa miniturnauksen finaalissa Andy Ruiz Juniorin, joka voitti Luis Ortizin. Tuon kolmannen ottelun voittaja pääsee sitten – ainakin teoriassa – MM-otteluun.

Ruiz on nyt tehnyt oman linjauksensa asian suhteen Twitterissä. Mies hehkutti nimittäin maanantaina itsensä ja Wilderin kohtaamista näyttävällä julisteella.

Meksikolaisen päivityksen perusteella on selvää, että hän ei näe Heleniuksen pystyvän haastamaan itseään.

Heleniusta tuollaiset viestit tuskin pahemmin haittaavat. Harva uskoi miehen pystyvän voittamaan Adam Kownackin kaksi kertaa peräkkäin – ja sen hän teki todella vakuuttavasti.

Wilderin voittoa toivotaan varmasti laajalti Pohjois-Amerikassa. Jenkki-iskijän ja Ruizin ottelu on kaupallisesti paljon isompi mahdollisuus kuin Heleniuksen ottelut.