Robert Heleniuksen ja Deontay Wilderin nyrkkeilyn raskaansarjan huippuottelu odottaa 15. lokakuuta. Nyt on kuitenkin saatu lisää todella herkullisia uutisia Oleksandr Usykin leiristä.

WBA:n, WBO:n, ja IBF:n mestaruusvöitä kantava Usyk haluaa nimittäin kohdata tuon ottelun voittajan. Ukrainalaisen manageri Egis Klimas kertoi asiasta Ring TV:lle.

Aiemmin on toivottu, että Usyk ottelisi WBC-liiton mestaria Tyson Furya vastaan ja raskaaseen sarjaan saataisiin pitkästä aikaa kiistaton maailmanmestari. Fury on kuitenkin arponut oman uransa suhteen.

Lopettamisestaan jo ilmoittanut ja sitten paluun tehnyt Fury on ilmaissut halunsa otella Usykille hävinnyttä Joshuaa vastaan vielä tänä vuonna. Usykin leirissä on kypsytty Furyn sekoiluun.

– Usyk on raskaansarjan maailmanmestari. Katsotaan, kuinka monta lausuntoa Fury on antanut viime kuukausina. Hän lopettaa, ei taas lopeta, kohtaa Usykin, ei kohtaa Usykia. Nyt hän ottelee Joshuaa vastaan. En tiedä, mitä Fury tekee seuraavaksi, päivitteli Klimas.

– Usyk haluaisi otella Wilderia vastaan, mutta kuka voittaakaan tuon ottelun (Wilder vastaan Helenius) on seuraava vastustajalle Usykille. Usyk ei ole kuten Fury. Hän etsii voittajia ei häviäjiä, tylytti Klimas Ring TV:lle.

Klimas kertoi lisäksi, että Usyk on menossa Brooklyniin katsomaan Wilderin ja Heleniuksen ottelua.

Jos Helenius voittaisi Wilderin, avautuisi hänelle siis tie MM-otteluun Usykia vastaan. Nyrkkeilymaailmaan mahtuu toki paljon puhetta, joten vielä ei kannata avata samppanjapulloja Ahvenanmaalla.