Suomen koripallomaajoukkue tippui kovan taistelun jälkeen koripallon EM-kisojen puolivälierissä. Espanja tuli toisella jaksolla takaa ohi ja voitti 100–90. Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori seurasi Susijengin otteita paikan päällä Berliinissä.

Susijengi menetti otettaan jo hieman toisen neljänneksen lopussa. Kolmas neljännes oli kuitenkin katastrofi: Espanja tuli tauolta ja löi taululle numerot 30–15. Suomen yhdeksän pisteen johto oli enää muisto vain.

Valavuori ei pitänyt näkemästään. Hän kommentoi kesken taiston Twitterissä.

– Sieltä se Espanja kiipes takaisin, kuten olettaa sopi. Meidän hyökkäys passivoitui ja liike loppui molemmissa päissä. Siihen päälle vielä junnumenetykset. -6 ja vika neljännes, peli täysin auki, paalutti Valavuori.

Susijengin EM-kisasuoritus oli kaikin puolin upea. Kun Espanja otti voiton, löytyi Valavuoreltakin kiitosta. Erityisen huomion saivat maajoukkueuransa päättäneet Shawn Huff ja Petteri Koponen.

– Ei vielä. Vielä ei ollut tämän joukkueen aika tehdä yhtä kaikkien aikojen urheiluteoista, mutta se tulee. Lähellä oltiin, sitten tuli kokemus ja Rudy Fernandez. Upeat kisat, kiitos jälleen koko joukkueelle. Kiitos Petteri ja Shawn, kirjoitti Valavuori ja onnitteli Espanjaa välieräpaikasta.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Sieltä se Espanja kiipes takaisin, kuten olettaa sopi. Meidän hyökkäys passivoitui ja liike loppui molemmissa päissä. Siihen päälle vielä junnumenetykset. -6 ja vika neljännes, peli täysin auki.

#Susijengi

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Ei vielä. Vielä ei ollut tämän joukkueen aika tehdä yhtä kaikkien aikojen urheiluteoista, mutta se tulee. Lähellä oltiin, sitten tuli kokemus ja Rudy Fernandez. Upeat kisat, kiitos jälleen koko joukkueelle. Kiitos Petteri ja Shawn.

Congrats to Spain.

#Susijengi #EuroBasket