Venäläisen ampumahiihtäjän Darja Virolaisen tilanne on puhuttanut viime viime päivinä. Asiaan liittyen on kuultua melkoisia puheenvuoroja rajan takaa.

Virolaisen ex-valmentaja Leonid Mjakishev aloitti huhumyllyn, kun hän väitti Match TV:lle, että Virolainen on vaihtamassa Suomen maajoukkueeseen. Nyt Virolainen on itse tavoitettu vastaamaan väitteisiin.

Nainen kiisti haluavansa vaihtaa maajoukkuetta. Kuusi vuotta Suomessa asunut Virolainen kertoi asiasta Sports.ru-sivustolle.

Venäjällä ehti kuitenkin käynnistyä täysi myrsky. Duuman jäsen Roman Teryushkov laukoi hyytävää tekstiä Match TV:llä.

– Urheilukansalaisuuden vaihtaminen epäystävälliseen maahan (Suomi) erityisen sotaoperaation (Venäjällä sallittu termi hyökkäyssodasta Ukrainaan) aikana – ja yksinkertaisesti sanottuna vihollisen riveihin – on suoraan sanottuna petos, latasi mies.

– Maailma on muuttunut. Meidän täytyy selvästi korjata tämä itse. Urheilija ei edusta sitä, mitä lukee hänen selässään, vaan mitä on hänen sydämessään, lipussaan, kansallislaulussaan… Miten venäläisurheilija voi nostaa Suomen lipun, jos hän voittaa? vetisteli Teryushkov.

Virolainen on siis naimisissa Roman Virolaisen kanssa.