Venäläisessä mediassa on noussut viime päivinä esiin väite, jonka mukaan ampumahiihtäjä Darja Virolainen aikoo kilpailla jatkossa Suomen paidassa. Hän on edustanut koko uransa Venäjää ja kilpaili pitkään muun muassa Kaisa Mäkäräistä vastaan.

Naisen ex-valmentaja Leonid Mjakishev esitti väitteen Match TV:lle. Hän muistutti Virolaisen asuvan jo Suomessa ja kertoi, että naisella on Suomen kansalaisuus. Virolainen on naimisissa ex-ampumahiihtäjän Roman Virolaisen kanssa.

Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki ehti kommentoida MTV:lle, että Virolainen ei ole itse ottanut yhteyttä asian suhteen liittoon.

33-vuotias Virolainen debytoi maailmancupissa vuonna 2014. Hän on yltänyt kahdesti palkintopallille.

Venäläiset ja valkovenäläiset ampumahiihtäjät on suljettu maailmancupin kisoista. Ratkaisu tehtiin, kun Venäjä aloitti helmikuussa laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan. Ensi kauden suhteen ei ole vielä tehty päätöksiä, mutta oletuksena on, että venäläisiä ei nähdä tulevallakaan sesongilla kansainvälisissä kisoissa.