Viime aikoina on alkanut näyttää siltä, että kansainvälinen olympiakomitea KOK on valmistelemassa venäläisurheilijoiden paluuta kansainvälisiin kisoihin.

KOK:n urheilijakomission puheenjohtaja Emma Terho kertoi esimerkiksi noista keskusteluista hiljattain Ylelle. Suomessa tuo mahdollisuus on herättänyt paljon kritiikkiä.

Suomen Olympiakomitean hallitus suhtautuu edelleen kielteisesti venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistumiseen kansainväliseen kilpailutoimintaan.

– On mielestämme mahdotonta ajatella, että linjaa löysättäisiin, kun tilanne ei ole sotatoimien osalta mitenkään muuttunut. Urheiluliikkeen on näissä asioissa muutoinkin mielekästä liikkua samassa tahdissa muun yhteiskunnan kanssa, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori totesi tiedotteella.

Yle tiedusteli asiasta tarkemmin Vapaavuorelta. Tämän mukaan Suomikin voisi ottaa käyttää järeän keinon: Jättää urheilijat lähettämättä kansainvälisiin kisoihin, jos venäläiset päästetään mukaan.

– Nämä ovat kysymyksiä, joita ei voi arvioida ikään kuin tyhjiössä, vaan pitää nähdä se konkreettinen tilanne. Kuten sanottu, niin ensisijassa pyrimme viestimään kansainväliselle urheiluyhteisölle oman selkeän kantamme, Vapaavuori tarkensi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.