Robert Heleniuksen ja Deontay Wilderin välinen nyrkkeilyn raskaansarjan huippuottelu lähestyy. ”Nordic Nightmare” on kulkenut pitkän tien otteluun.

Kamppailulajien asiantuntija Jaakko Dahlbacka on kommentoinut tulevaa taistoa Iltalehdelle. Mies myönsi, ettei uskonut kolme vuotta sitten, että tällainen päivä nähtäisiin.

Heinäkuussa 2019 Gerald Washington voitti nimittäin Heleniuksen Yhdysvalloissa. Moni katsoi tuon sinetöineen Heleniuksen kohtalon nyrkkeilyn huipulla. Dahlbacka myönsi avoimesti kuuluneensa tuohon leiriin.

– Olin itsekin sitä mieltä, että Washingtonia vastaan oli viimeinen näyttöpaikka. Onneksi olin väärässä, Dahlbacka sanoi Iltalehdelle.

Dahlbacka nosti toki esiin myös sen, että monet asiat loksahtivat kohdalleen Wilder-ottelun toteutumisen suhteen. Heleniuksen uskotaan tienaavan vähintään miljoonaa dollaria ottelusta. Dahlbacka toki vihjaili, että miehen suhteessa alhainen hintalappu saattoi vaikuttaa Wilderin leirin päätökseen kohdata Helenius.

– Helenius on ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Veikkaisin, että hänen hintalappunsa on myös sopiva, ja siksi hänet on katsottu Yhdysvalloissa parhaaksi mahdolliseksi vastustajaksi Deontay Wilderille tähän kohtaan, arvioi Dahlbacka Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.