Pitkän linjan nyrkkeilyvalmentaja ja -asiantuntija Teddy Atlas on ennakoinut Robert Heleniuksen ja Deontayn välistä raskaansarjan ottelua. Kaksikko kohtaa lauantaina 15. lokakuuta New Yorkissa.

Atlas muistutti yhdestä asiasta, jota ei välttämättä satunnainen nyrkkeilyfani ymmärrä Suomessa: Wilderin leirillä oli käytännössä kaikki valta vastustajan valinnan suhteen, kun pöydällä ei ole mestaruusvöitä.

Wilder taustajoukkoineen tuntee hyvin Heleniuksen myös sparrisessioiden vuoksi. Heleniuksen maine on sopivassa nousussa kahden perättäisen voiton vuoksi. Atlas huomioi kuitenkin The Fight with Teddy Atlas -podcastissaan myös Heleniuksen aiemmat ottelut.

– Heleniuksen valitsemiselle on syynsä. Hänellä on kaksi (perättäistä) voittoa, minkä vuoksi ottelu saadaan myytyä. Hän on 38-vuotias. Neljä ottelua sitten Gerald Washington tyrmäsi Heleniuksen. Washington on voittanut 20 kertaa ja hävinnyt viidesti. Hänet on tyrmätty viisi kertaa. Hän on 40-vuotias, linjasi Atlas.

Heleniuksen kahdesti voittamaa Adam Kownackia Atlas kertoi pitävänsä kovana kaverina. Nuo voitotkin mies halusi laittaa kontekstiinsa.

– On oltava rehellinen: Kownackin leukaan osui vaikka silmät kiinni.

Atlas kertasi sen jälkeen Heleniuksen uraa ja tappioita. Kovin syvälle mies ei tosin mennyt. Häneltä ei näyttänyt löytyvän tarkempaa tietoa Heleniuksen taustoista ja loukkaantumishistoriasta.

Atlas muistutti toki, ettei Helenius ole täysin vailla saumaa. Hän korosti ”Nordic Nightmaren” olevan kokenut ottelija.

Wilderin kohdalla on valmentajalegendan mielestä isoin kysymysmerkki. Ei tiedetä, kuinka suuren veron ottelut Tyson Furya vastaan ovat vieneet.

Jenkkitähti oli etenkin kolmannessa Fury-ottelussa täysin puhki jo neljän erän jälkeen. Hän taisteli vasta 11. erässä nähtyyn tyrmäykseen saakka, mutta otti sitä ennen valtavasti iskuja.

Jos Wilder ei ole enää entisensä, voi Helenius järjestää jymypaukun.