Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus on tehnyt selvän ulostulon liittyen venäläisiin urheilijoihin. Se vetoaa Kansainväliseen olympiakomiteaan (KOK) ja muihin urheilun kansainvälisiin kattojärjestöihin, ettei venäläisille urheilijoille vielä raotettaisi ovea kansainvälisiin kisoihin.

Yhdysvaltain olympia- ja paralympiakomitean puheenjohtaja Susanne Lyons yllätti äskettäin, kun hän kertoi KOK:n keskustelleen ehdoista, joilla venäläiset urheilijat voisivat mahdollisesti palata kansainväliseen kilpailutoimintaan. 

SUL:n hallitus näkee, että nyt kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu, ei ole oikea hetki keskustella venäläisten urheilijoiden paluusta kansainvälisiin kilpailuihin. 

– KOK:n piirissä käyty keskustelu on käsittämätön tilanteessa, jossa venäläisurheilijoiden kansainvälisistä kisoista sulkemisen syyt eivät ole poistuneet. Sen sijaan sotatoimet ja Venäjän toteuttamat julmuudet ovat pikemminkin kiihtyneet, sanoo SUL:n varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen tiedotteella

– Tällaista keskustelua ei tule käydä ennen kuin sotatoimet Venäjän osalta on lopetettu. On myös selvää, että jos venäläiset urheilijat hyväksyttäisiin kisoihin, yritykset vetäytyisivät ja vaikutukset urheilun taloudelliseen puoleen olisivat mittavat. 

– Me toki toivomme, että Venäjän sotatoimet Ukrainassa päättyvät pian ja venäläiset urheilijat nähtäisiin taas kilpakentillä, Pakarinen päätti.

Lähde: SUL:n tiedote