Jääkiekon NHL-kausi alkaa perjantaina. Viaplayn NHL-tiimi on kasassa uuteen kauteen.

Luvassa on entistä enemmän pelejä suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan, enemmän studioita ja ennen näkemättömiä haastatteluita maailman parhailta pelaajilta. Kaikki NHL-ottelut studioineen ja muine oheisohjelmineen ovat katsottavissa vain Elisa Viihde Viaplayssa.

Uusi kausi tuo mukanaan ennätysmäärän NHL prime time -otteluita ja suomalaisfanien iloksi mukana on erityisen paljon suomalaisittain kiinnostavia joukkueita. Viaplayn NHL-studiolähetykset pureutuvat runkosarjan aikana prime time -otteluihin jokaisena viikonloppuna. Parhaimpina viikkoina studioita on luvassa peräti kahtena iltana. Studioita jatketaan pudotuspeleissä otteluohjelman mukaan parhaaseen katseluaikaan tulevien otteluiden yhteydessä ja myös finaaleihin tuotetaan studiot.

Uusi kausi tuo myös uusia asiantuntijoita Viaplayn NHL-tiimiin kun uusina remmiin astuvat Ville Koistinen, Riku Helenius sekä Tobias Salmelainen. Nashvillessa ja Floridassa pelanneella Ville Koistisella on 103 NHL:n runkosarjaottelun kokemuksen lisäksi kokemusta myös mm. SM-liigasta, KHL:stä sekä maajoukkuepeleistä.

– NHL:ssä viehättää maailman parhaiden pelaajien seuraaminen sekä keväisin Stanley Cupin raastavat pudotuspelit, joissa muodostuu vuodesta toiseen hienoja tarinoita. Haluan tuoda katsojille helposti lähestyttäviä ja ymmärrettäviä näkemyksiä pelistä ja pelaajista kahdeksan eri pääsarjan ja kahdenkymmenen vuoden kokemuksella, Koistinen kuvaa uutta pestiään Viaplayn asiantuntijana.

Tampa Bay Lightningin ykköskierroksen varaus Riku Helenius tuo tiimiin lisää maalivahtinäkökulmaa.

– NHL:ssä parasta on pelin vauhti, ja se, miten maailman kärki saa vaikeatkin asiat näyttämään helpolta. Omasta taustastani haluan tuoda mukaan näkökulmaa siihen, miksi maali syntyi tai miksi maalivahti pystyi torjumaan kiekon. Ja yleisestikin kertoa maalivahdin näkökulmaa, kuinka he näkevät eri tilanteet, Helenius kertoo.

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen tuo katsojille näkemystä pelin ulkopuolelta, avaten mm. joukkueiden voimasuhteiden rakentumista ja mm. sitä miltä NHL näyttää esimerkiksi GM:n silmin.

– NHL:n seuraamisessa viehättää monikin eri asia ja näkökulma. Voi seurata yksilöiden kautta, keitä uusia nimiä nousee esille ja miten he vaikuttavat joukkueen sen hetkiseen menestykseen sekä tulevaisuuden näkymiin. Tietenkin suomalaisten jatkuvaa esiinmarssia on mukava seurata joka vuosi. Myös maailman parhaan sarjan kehittyminen kiinnostaa. Mikä on pelin vaade yksilölle fyysisesti, lajitaidollisesti ja henkisesti, kertoo uutta näkökulmaa lähetyksiin tuova Salmelainen.

Studioasiantuntijoina jatkavat edellisiltä kausilta tutut Ville Nieminen, Jussi Jokinen, Ossi Väänänen, Esa Pirnes, Kimmo Timonen sekä Sami Hoffren. Studioisäntänä jatkavat Tuomas Meling ja Iiro Harjula. NHL:n pääselostajana jatkaa tutusti Antti Mäkinen, joka saa vetoapua Tero Kainulaiselta ja Velja Engströmiltä. Otteluita selostetaan suomeksi aiempaa enemmän, jopa neljä per viikonloppu.

Kaikki NHL-ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa. Suurin osa otteluista löytyy myös V sport -kanavilta.

Lähde: Viaplay Group