Kansallinen hiihtokausi saatiin viikonloppuna käyntiin Vuokatissa. Siellä hiihdettiin Suomen Cupia sprinttiä ja viestejä.

Suurimman huomion veivät sprinttihiihtäjät. Paikalla ei ollut kaikkia maajoukkueen kovia tekijöitä.

Ylen asiantuntija Kalle Lassila, joka muistetaan myös entisenä sprinttihiihtäjänä, kertoi omista odotuksistaan viikonlopun alla. Hän nosti esiin yhden mielenkiintoisen nimen Ylen verkkosivuilla.

Ike Melnits on kaveri, josta on puhuttu aika vähän. Hän on meidän nuorista nimistämme eniten sprinttiin orientoitunut ja siellä menestynyt kaveri. Hän on sprintissä ikäluokkansa maailman parhaimpia. Hyvänä päivänä hän kykenee olemaan paras. Häneltä voi odottaa ihan mitä vaan, latasi Lassila Ylellä.

– Se on aina ensimmäinen asia, joka mahdollistaa nuorena nousun kansainväliselle tasolle. Kun on vauhtikapasiteettia, kovalla karsintahiihdolla voi päästä suoraan pisteille ja erähiihtoihin. Siinä Melnits on ollut ainakin toistaiseksi todella vahva, Lassila jatkoi ylistystään.

Lassilan kehuille saatiin myös katetta lauantaina. Melnits oli sprintin kolmas Lauri Lepistön ja Olli Ahosen takana.

Tästä Ylen juttu.